KUNDALINI YOGA

KUNDALINI YOGA

 

Kundalini Yoga wordt ook wel de yoga van het ontwaakte bewustzijn genoemd. Het is een complete, dynamische vorm van yoga die zeer diep gaat en een krachtig effect heeft. Je leert in verbinding te komen en blijven met je lichaam, ademhaling en intuïtie.

 

Fysieke oefeningen (asana’s), ademhaling (pranayama), het chanten van mantra’s en meditatie staan centraal. De technieken zijn lange tijd in het geheim van meester op leerling overgebracht en zijn nog maar relatief kort hier in het Westen openbaar gemaakt. Omdat deze vorm van yoga zo krachtig en snel inwerkt op het versterken van ons zenuwstelsel, is het heel geschikt om te beoefenen in onze huidige informatiemaatschappij; naast drukke banen en gezinnen.

 

Iedere kriya (set van oefeningen/meditatie) heeft een bepaald thema. Dit kan bijvoorbeeld een orgaan zijn zoals het hart of de lever, maar ook het aantrekken van voorspoed, rust in je hoofd, het versterken van je intuïtie of het loslaten van woede.

 

De technieken van Kundalini Yoga volgens de leer van Yogi Bhajan laten de Kundalini energie op een veilige manier ontwaken, harmoniseren het meridiaanstelstel, versterken de organen en het zenuwstelsel en werkt heel sterk in op het doorbreken van negatieve patronen en verslavingen.

 

Individuele Yoga/Meditatie Coaching

Aan de hand van jouw individuele levensthema, wensen of blokkade(s) stellen we een persoonlijke serie van oefeningen en/of meditaties op die jij elke dag thuis kan beoefenen. De oefeningen en technieken kunnen één op één worden doorgenomen.