PRANIC HEALING

PRANIC HEALING

 

Einstein zei het al: alles is energie!

Deze ontdekking leidde tot een nieuwe wetenschap; de kwantumfysica. Inzichten hierin wijzen uit dat het lichaam meer is dan alleen een fysiek omhulsel en dat we deel uitmaken van een web van verbindingen. We zijn dus een netwerk van energieën! In de oude wetenschappen van het oosten wisten ze dit allang.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde bijvoorbeeld, is energiemanagement al duizenden jaren bekend. Nu in het Westen komt er ook steeds meer belangstelling voor energiewerk oftewel “energy healing”.

 

Maar hoe “werkt” het precies?

Het lichaam bestaat uit een zichtbaar fysiek en een (voor de meeste mensen) onzichtbaar energielichaam dat in en om het fysieke lichaam gelocaliseerd is. Hier doorheen lopen kanalen die meridianen of nadi’s genoem worden. Als deze kanalen verstopt zijn dan heeft dit effect op het fysieke lichaam en kan het stress, vermoeidheid, pijn en chronische klachten veroorzaken. Ziekten of disbalansen verschijnen vaak eerst in het energielichaam voordat ze zich in het fysieke lichaam manifesteren.

 

Zelfgenezend vermogen

Het lichaam heeft het vermogen om zichzelf te herstellen, wanneer je jezelf in je vinger snijdt dan groeit de huid vanzelf weer aan elkaar. Pranic healing versterkt en faciliteert dit zelfgenezend vermogen van jouw lichaam door het energielichaam te reinigen en prana (of levensenergie, Chi, Qi) toe te voegen. Het energielichaam absorbeert en verdeelt deze levensenergie in het fysieke lichaam zodat het doorstroomt naar de spieren, organen, klieren en cellen. Een behandeling kan vergeleken worden met bijvoorbeeld acupunctuur, maar dan met de handen.

 

Pranic Healing is niet bedoeld als vervanger voor de reguliere gezondheidszorg maar is een mooie aanvulling hierop.

 

DE BEHANDELING

 

We starten de behandeling met het bespreken van de aanwezige klachten en wensen. Vervolgens zal er een energetische scan uitgevoerd worden om de disbalansen en blokkades in het energielichaam in kaart te brengen.

 

Tijdens de behandeling houd je je kleding aan en afhankelijk van de klacht zal de totale behandeling ongeveer 30-45 minuten duren. Na de behandeling bespreken we de vervolgprocedure en wat je in de tussentijd zelf thuis kan doen aan het managen van je energie.

 

Pranic Healing is geschikt voor allerlei soorten klachten van fysieke-, emotionele- en mentale aard. Een aantal voorbeelden van klachten uit de praktijk zijn: rugklachten, spierklachten, vermoeidheid en burn-out, trauma, buikpijn en darmklachten, verslaving, hoogsensitiviteit, ontsteking, stress, hoofdpijn, somberheid, luchtwegklachten, teveel 'in je hoofd' zitten, eczeem, allergieën, het gevoel van "vastlopen", hormonale disbalans etc.

 

De behandeling is ook geschikt voor (jonge) kinderen en kan verlichting geven bij bijvoorbeeld buikpijn, slecht slapen en overprikkeling.

 

De behandeling vindt plaats in het Spaansche Hof, in een mooie warme ruimte in het centrum van Den Haag.

 

Neem gerust contact met me op als je een vraag hebt of voor het maken van een afspraak.